Cunoștințe despre Internet
Împărtășirea fotografiilor preferate este ușor și, dacă vrei să faci și un profit, poți transforma selecția ta într-un fotobook. Aceasta este o colecție de imagini și texte, dispuse pe pagini, care poate fi încărcată pe un site de tip print‑on‑demand și vândută în format fizic sau digital. Dacă ai acces la Adobe Photoshop, poți crea rapid un design de înaltă calitate fără a apela la un profesionist.
Transferă toate imaginile direct de pe cameră sau cardul SD pe computer. Evită scanările, deoarece calitatea lor este adesea prea slabă pentru tipărire. Salvează toate fișierele într-un singur dosar.
Înainte de a începe în Photoshop, fă un rascunho pe hârtie sau în aplicație pentru fiecare pagină. Notează poziția fotografiilor, textul și spațiile libere.
Deschide Photoshop, mergi la File → New. Setează dimensiunea paginii (ex. 8,5" x 11"), rezoluția 300 DPI și numește documentul „page_1”. Apasă OK.
Accesează File → Open și selectează prima imagine. Folosește Edit → Copy și apoi Edit → Paste pentru a o plasa în documentul „page_1”. Repetă operațiunea pentru toate fotografiile dorite pe acea pagină.
Selectează instrumentul Text, scrie descrierea și poziționează-o în raport cu imaginile. Salvează documentul prin File → Save.
Repetă pașii 3–5 pentru fiecare pagină a fotobook-ului, redenumind fișierele corespunzător (page_2, page_3 etc.).
Odată ce toate paginile sunt gata, mergi la File → Automate → PDF (sau File → Save As → PDF în versiunile mai noi). Selectează paginile dorite, denumește fișierul și salvează. Acum ai un PDF gata pentru a fi trimis unui editor sau încărcat pe o platformă de tip print‑on‑demand.
Prin acești pași simpli poți transforma rapid fotografiile preferate într-un fotobook profesionist, gata pentru a fi partajat și vândut.
Cum să creezi grafice cu Visual Basic Visual Basic este un limbaj de programare bazat pe evenimente, sponsorizat de Microsoft, care suportă modelele de programare .NET și .COM. Datorită naturii sale component-based, dezvoltatorii pot crea programe avansate rapid prin reutilizarea componentelor prede
Crearea coloanelor cu linii verticale în Word Atunci când creezi un newsletter sau o broșură, un bloc mare de text poate deveni plictisitor și chiar irritant de citit. În schimb, textul ar trebui să se distribuie pe coloane care economisesc spațiu și sunt plăcute vizual. Microsoft Word dispune de o
Photoshop: O soluție versatilă pentru graficeAdobe Photoshop este unul dintre cele mai populare programe de grafică, datorită versatilității sale. Poate fi folosit pentru reclame, broșuri, animații, dar și pentru a crea grafice de înaltă calitate, ideale pentru prezentări de afaceri și site-uri guve