Cunoștințe despre Internet
Adobe Illustrator oferă o varietate de opțiuni pentru contururi. Prin aplicarea unor modele, umpleri și trasări diferite, poți crea efecte decorative unice.
Accesează File > Place pentru a insera imaginea pe planul de lucru. Alege instrumentul Rectangle și trasează un dreptunghi în jurul imaginii. Poți umple sau trasa forma cu culori diferite.
În fereastra Brushes (fereastră > Brushes) poți alege un contur decorativ. Dacă panoul nu este deschis, mergi la Window > Brushes. Din meniul derulant al panoului, selectează Open Brush Library > Decorative. Aici găsești seturi precum Elegant Curl_Floral Brush Set și altele pentru bordură.
Experimentează cu diferite brushuri până găsești una care ți se potrivește. În bara de opțiuni poți seta grosimea brushului.
Schimbă culoarea brushului prin aplicarea unei culori solide pe stroke, nu pe fill. Reține că conturul reprezintă linia de contur a dreptunghiului; dacă îl umpli, imaginea va fi acoperită.
Selectează conturul și accesează Object > Expand Appearance. Astfel, apar puncte de ancoră și trasee suplimentare, transformând conturul într-un obiect complet expandat.
În panoul Tools, apasă pe Fill și aplică o culoare solidă fără trasă. Dacă ai nevoie să dezactivezi umplerea sau trasă, apasă pe pătratul cu linia roșie. Vei observa că conturul rămâne nealterat.
Accesează Window > Gradient în timp ce Fill este selectat. Un gradient poate fi aplicat doar pe obiecte expandate, deoarece conțin trasee și puncte de ancoră. Modifică culorile gradientului dublând clic pe glisoare.
Apoi selectează Stroke din Tools și elimină umplerea. Conturul expandat apare acum ca o linie desenată fără culoare în interior.
Cum să vă creați propria hârtie de imprimare frontalăFie că lucrați la invitații personalizate sau scrisori tematice pentru sărbători, poți crea în diferite stiluri hârtie bordurată imprimabilă direct din computer.PașiiPasul 1În Microsoft Office, poți adăuga rame de pagină. Deschide documentul, acce
WordPerfect, o aplicație de editare de texte similară Microsoft Word, îți permite să creezi, să editezi și să imprimi documente, precum și să le distribui prin e‑mail folosind funcția de export. Spațiul de lucru, unde redactezi documentul, are implicit un fundal alb, dar poți schimba culoarea la pre
Adobe Photoshop este instrumentul de top pentru editarea și manipularea imaginilor digitale. Cu ajutorul său, poți schimba culorile liniei și alte elemente fără efort. În acest ghid îți arătăm cum să modifici culoarea liniei într-o imagine pas cu pas. Pasul 1 – Deschide imaginea Selectează fișierul