Cunoștințe despre Internet
Nu poți ascunde numărul de urmăritori pe Instagram; profilul tău va afișa întotdeauna acest indicator, iar oricine dă clic pe numele tău îl poate vedea. Totuși, poți controla cine are acces la profilul tău și la detaliile urmăritorilor.
Prin activarea contului privat poți limita vizibilitatea postărilor și a profilului la persoanele pe care le accepți ca urmăritori. Pentru a face acest lucru, accesează aplicația Instagram, mergi la fila Profil din colțul din dreapta jos, apasă Edit Profile și bifează opțiunea Posts are Private (sau comută comutatorul la poziția activă). De acum, doar urmăritorii curenți vor vedea detaliile profilului, inclusiv identitatea altor urmăritori. Orice persoană care dorește să te urmeze va trebui să trimită o cerere pe care poți să o aprobi sau să o respingi.
Chiar și ca utilizator privat, comentariile și like-urile pe postările unui utilizator public vor afișa numele tău, iar oricine poate vedea numărul de urmăritori pe care îl ai. Pentru a reduce vizibilitatea, limitează-ți interacțiunile la postări private sau evită complet comentarea și like-urile. În cazul în care dorești să interacționezi cu un utilizator, confirmă-ți setările de confidențialitate înainte.
Dacă există urmăritori cărora le dorești să refuzi accesul la detaliile profiliului, poți să-i elimini din lista de urmăritori. Pentru a face acest lucru, caută utilizatorul în secțiunea Explore (în partea stângă jos), scrie numele de utilizator în câmpul de căutare, apoi accesează profilul acestuia. Pe dispozitivele iOS, apasă pe pictograma cu săgeata curbată, iar pe Android, pe pictograma cu cele trei puncte, și selectează Block User.
Când postezi pe alte platforme sociale (Facebook, Twitter etc.), legătura la postare permite tuturor să acceseze profilul tău Instagram și să vadă numărul de urmăritori, chiar dacă ești utilizator privat. Pentru a păstra controlul, evită partajarea postărilor pe alte rețele. În schimb, trimite postările doar anumitor urmăritori prin Instagram Direct, ceea ce face ca postarea să nu poată fi distribuită pe alte platforme și să nu fie tag-abilă sau căutabilă. Pentru a trimite o fotografie prin Direct, apasă Direct pe ecranul de partajare, selectează destinatarii și apasă Send.
Blochează-ți numărul pentru a nu apărea în ID-ul apelantului Atunci când faci un apel, furnizorul de telefonie trimite la telefonul destinatarului informațiile din baza lor de date. Dacă telefonul acesta dispune de funcție Caller ID, persoana care primește apelul va vedea numele tău și numărul de la
Scrierea unui tweet După ce ai creat un cont și ai început să urmărești prietenii, este timpul să postezi propriile tweet-uri. În caseta de la partea de sus a paginii principale poți introduce mesajul și, dacă dorești, să adaugi o fotografie cu butonul Add Photo. Limita este de 140 de caractere; fie
Keylogger este o aplicație care înregistrează fiecare tastă apăsată în timp ce un program rulează. Poate fi folosit pentru a recupera parole, a monitoriza activitatea copiilor sau a investiga activități suspecte. Deși este eficient în capturarea tastelor, funcționează doar dacă este deschis și activ