Cunoștințe despre Internet
Un iPhone poate să se blocheze din mai multe motive: epuizarea bateriei, un download corupt, sau chiar blocarea intenționată din motive de securitate. Dacă introduci prea multe parole greșite, ecranul „iPhone dezactivat” te va împiedica să folosești dispozitivul. Urmează pașii de mai jos pentru a diagnostica și rezolva problema, de la încărcarea corectă la restaurarea completă.
Conectează iPhone-ul la o priză prin cablul și adaptorul de curent care au venit în cutie. Lasă-l să se încarce cel puțin 10 minute. Dacă ecranul afișează o baterie aproape goală cu o porțiune roșie, încărcarea este normală. Dacă porțiunea roșie clipește de trei ori și ecranul devine negru, există posibilitatea ca bateria sau cablul să fie defecte; consultă un magazin Apple autorizat.
Oprește-i pe iPhone prin apăsarea și menținerea butonului de pornire (Sleep/Wake) și deplasarea cursorului roșu la dreapta. Pornește-l din nou apăsând de câteva secunde butonul de pornire până apare logo-ul Apple. Dacă dispozitivul nu răspunde, ține apăsate simultan butonul de pornire și butonul Home (sau butonul de volum jos pentru modelele fără Home). Poziționează-le timp de cel puțin 10 secunde până apare logo-ul Apple.
Dacă repornirea nu funcționează sau ecranul “iPhone este dezactivat” persistă, conectează-i pe iPhone la un computer cu iTunes (macOS Catalina și versiunile ulterioare utilizează Finder). Deschide programul și actualizează-l la cea mai recentă versiune.
În iTunes/Finder, selectează dispozitivul din lista din stânga, apoi accesează fila „Rezumat”. Apasă pe butonul „Restaurare”. Această acțiune va șterge toate datele și va restabili iPhone-ul la setările din fabrică. Înainte de a continua, fă o copie de rezervă a librăriei iTunes, a playlisturilor, a aplicațiilor și a achizițiilor din App Store.
În timpul procesului, alege opțiunea „Backup” dacă dorești să păstrezi datele. Selectează apoi „Restaurare” și așteaptă ca iPhone-ul să se reîncarce, să afișeze logo-ul Apple, apoi ecranul „Conectează-te la iTunes” și, în final, mesajul „iPhone activat”. Dacă ai un backup recent, folosește-l pentru a restaura conținutul dorit.
Codul de acces (passcode) este un număr de patru cifre pe care trebuie să îl introduceți înainte de a putea folosi iPhone-ul. Dacă sunteți primul proprietar și ați uitat codul inițial, puteți să-l resetați conectând dispozitivul la computerul pe care l-ați activat în prima dată. Dacă ați achiziționa
Restabilirea setărilor inițiale și eliminarea parolei vechiPasul 1Conectează cablul USB la iPhone și la calculator.Pasul 2Oprește iPhone-ul apăsând butonul de pornire situat pe partea superioară și așteaptă să apară glisorul de ecran. Derulează conform indicațiilor.Pasul 3Pornește iPhone-ul ținând a
Când apare o eroare pe e-reader-ul tău Kindle sau pe tableta Kindle Fire, există mai multe modalități de a o remedia, în funcție de problemă. Un reset soft repornește Kindle-ul și poate rezolva probleme minore. Un reset hard îl repornește pe Kindle dacă nu răspunde. Un reset la setările din fabrică