Cunoștințe despre Internet
Atunci când te conectezi la Facebook, prietenii ți se notifică în timp real în bara laterală de chat. Dacă ești conectat, lângă numele tău apare un punct verde care indică disponibilitatea ta pentru conversații instantanee. Această funcție poate fi utilă pentru a rămâne în contact, însă poate fi și o problemă dacă vrei să rămâi neobservat. Dezactivarea chat-ului îți permite să navighezi pe Facebook fără a fi detectat.
Conectează-te la contul tău Facebook și apasă pe butonul „Chat” din colțul din dreapta jos pentru a deschide bara laterală de chat (poate fi deja deschisă, în funcție de setările contului).
Pe colțul din dreapta jos al barei, găsește pictograma cu rotiță și dă clic.
Din meniul contextual, selectează „Oprește chat-ul”. Chat-ul va rămâne dezactivat la fiecare conectare până când îl reactivezi.
Facebook Messenger este modul prin care poți interacționa privat cu prietenii tăi în timp real. În loc să trimiți un mesaj și să aștepți răspunsul, poți iniția o conversație instantaneu atunci când prietenul este online. Mesajele se transmit în câteva secunde și vei vedea când prietenul tău tastează
Atunci când te conectezi la contul tău personal de Facebook, prietenii pot începe conversații cu tine sau pot trimite mesaje. Există două elemente principale care permit celorlalți să detecteze când ești online: activitatea ta și funcția Chat. Chiar dacă nu postezi nimic și nu lași comentarii, bara
Indiferent dacă discutați cu un singur prieten sau într-un grup, Facebook păstrează înregistrări ale tuturor conversațiilor tale. Astfel, poți revizui orice mesaj amuzant sau important în orice moment, deoarece datele sunt stocate până când decizi să le știi eliberate. Istoricul conversațiilor După