Cunoștințe despre Internet
Starea “online” pe Facebook nu este numai despre logarea în cont; este și despre activitatea ta vizibilă pentru prieteni. Dacă vrei să navighezi fără a fi observat, poți dezactiva chat‑ul și să controlezi ce alte activități apar.
Atunci când oprești chat‑ul, prietenii nu vor vedea că ești conectat. Lista de chat afișează doar cei care sunt activi și disponibili pentru conversație, iar numele tău nu apare. Poți parcurge fluxul de știri, încărca poze și interacționa în continuare, fără ca nimeni să știe că ești pe platformă.
Chiar dacă chat‑ul este dezactivat, anumite acțiuni pot rămâne vizibile. Dacă apreciezi o postare, actualizezi statutul sau comentezi, prietenii pot deduce că ești online. Pentru a evita această situație, asigură-te că setările de confidențialitate nu permit altora să vadă activitatea de pe timeline și că pozele apreciate au vizibilitate limitată.
Facebook îți permite să restricționezi vizibilitatea pentru anumite grupuri de prieteni. Creează o listă de “Co‑angajați” pentru a fi offline în timpul orelor de lucru. Accesează Setări avansate din fereastra de chat (pictograma rotiță), introdu “Co‑angajați” în câmpul „Activează chat pentru toți prietenii, cu excepția...” și salvează. Acum poți comunica cu cei care nu apar în acea listă.
Când ești offline, toate mesajele primite sunt livrate în inbox. Dacă ai instalată aplicația mobilă, mesajele apar și pe telefon. Poți dezactiva sunetele de chat din meniul de opțiuni pentru fiecare conversație. În fereastra individuală de chat, pictograma rotiță permite raportarea unei conversații abuzive, adăugarea de noi prieteni, oprirea chat‑ului pentru un anumit destinatar, golirea ferestrei sau vizualizarea întregului istoric.
Bearshare, popular în rândul pasionaților de muzică, combină partajarea de fișiere cu funcții de chat instant. Pasul 1: Înregistrează-te pe Bearshare Crează un cont gratuit. Completează datele standard (nume de utilizator, parolă, informații personale). Pasul 2: Instalează Bearshare Descărcă program
Deși ai putea dori să informezi prietenii atunci când le trimiți mesaje sau îi etichetezi în fotografii, întreruperea unei legături poate fi deja delicată. Facebook nu trimite notificări automate la dezamici, dar oferă instrumente pentru a-ți controla confidențialitatea fără a efectua o acțiune form
Nu toți contactele de pe Facebook sunt prietenii apropiați. Poți fi legat de colegi, foști colegi de clasă sau persoane întâlnite o dată sau două. Dacă nu ești intim cu cineva, s-ar putea să nu vrei ca acea persoană să afle că ai dat o privire pe profilul său. În mod normal, vizitarea profilului nu