Cunoștințe despre Internet
Facebook găzduiește peste un miliard de utilizatori, iar în această comunitate există inevitabil postări jignitoare sau ofensatoare. Deși platforma depune eforturi considerabile pentru a elimina astfel de materiale, monitorizarea completă nu este posibilă. Dacă detectezi pe cineva din lista ta de prieteni care postează conținut ofensiv pe timeline-ul tău, poți șterge mesajul și să blochezi utilizatorul. Pentru postările din propriul timeline al acelei persoane, poți să te dezabonezi pentru a nu mai vedea acele postări și să raportezi utilizatorul către Facebook, iar echipa de moderare va lua măsurile necesare.
Accesează site-ul Facebook și conectează-te la contul tău.
Fă clic pe pictograma „Notificări” din partea de sus a ecranului și caută conținutul ofensiv, sau deschide pagina ta de profil și derulează până la postarea ofensivă.
Plasează cursorul pe postarea ofensivă și apasă pe pictograma „X” care apare în colțul postării pentru a o șterge.
Poți alege „Blochează” pentru a preveni viitoarele postări de pe această pagină pe timeline-ul tău sau „Raportează” pentru a aduce în atenția Facebook utilizatorul.
Accesează site-ul Facebook și conectează-te la contul tău.
Derulează până la conținutul ofensiv din fluxul tău de știri și apasă pe săgeata în jos din colțul din dreapta sus al postării.
Selectează „Raportează povestea sau spamul” și bifează opțiunea „Offensiv”. Postarea va fi eliminată din fluxul tău, iar Facebook poate lua măsuri suplimentare împotriva autorului, dacă este necesar.
Accesează site-ul Facebook și conectează-te la contul tău.
Introdu numele paginii ofensive în bara de căutare din partea de sus a paginii și apasă pe numele paginii pentru a o deschide. Dacă ești abonat la pagină, poți să o selectezi din bara laterală „Paginile”.
Apasă pe pictograma cu rotiță din partea de sus a paginii și selectează „Raportează pagina”.
Bifează caseta „Vreau ca pagina să fie eliminată” și apoi selectează „Nu ar trebui să fie pe Facebook”.
Apasă „Continuă” și alege tipul de conținut ofensiv pe care îl conține pagina: conținut sexual explicit, discurs de ură, violență sau comportament dăunător sau înșelătorie.
Dacă este cazul, selectează subcategoria specifică: de exemplu, dacă alegi „Discurs de ură”, poți indica dacă pagina targetează rasă, etnie, religie, gen sau dizabilități.
Apasă „Continuă” și bifează caseta „Raportează Facebook”. Dacă dorești să trimiți o solicitare direct administratorului paginii pentru a elimina conținutul ofensiv, bifează „Mesaje administratorul”.
Poți bifa „Primește un e‑mail după ce am revizuit raportul” pentru a primi un feedback din partea Facebook. Apasă „OK” pentru a finaliza cererea.
Accesează site-ul Facebook și conectează-te la contul tău.
Caută numele grupului ofensiv în bara de căutare din partea de sus a paginii și apasă pe numele grupului pentru a-l deschide. Dacă ești abonat la grup, poți să-l selectezi din bara laterală.
Apasă pe pictograma cu rotiță din partea de sus a paginii și selectează „Raportează grupul” din meniul derulant.
Alege tipul de conținut ofensiv publicat de grup și apasă „Continue”.
Dacă este cazul, selectează subcategoria: de exemplu, pentru „Violenta sau comportament dăunător” poți specifica dacă grupul abordează consumul ilegal de droguri, violență grafică, conținut suicidar sau auto‑încălțător.
Apasă „Continuă” și bifează caseta „Raportează Facebook”. Dacă vrei să trimiți un mesaj direct administratorului grupului pentru a solicita eliminarea conținutului ofensiv, bifează „Mesaje administratorul”.
Poți bifa „Primește un e‑mail după ce am revizuit raportul” pentru a primi un feedback. Apasă „OK” pentru a finaliza cererea.
Găsirea unui prieten pe Facebook Pasul 1 Conectați-vă la contul Facebook folosind adresa de e‑mail și parola. Dacă nu aveți încă un cont, îl puteți crea gratuit la facebook.com. Pasul 2 Introduceți numele prietenului pe care doriți să-l găsiți în căsuța de căutare din partea superioară a paginii. Ap
Vă poate apărea dorința de a elimina un cont Facebook pentru totdeauna dacă vă îngrijorează confidențialitatea informațiilor dvs. Odată ce contul este șters, nu veți putea să-l reactivați și nu veți avea acces la nicio pagină, mesaj, fotografie sau contact asociat. Pe lângă ștergerea completă, puteț
IntroducereCând încorporezi un fișier pe o pagină, îl faci parte din conținutul paginii astfel încât vizitatorii să poată vizualiza și savura creația ta. Dacă dorești să adaugi un fișier QuickTime pe pagina ta de Facebook, vei îmbunătăți experiența vizuală și vei oferi divertisment prietenilor tăi.