Cunoștințe despre Internet
Există mai multe motive pentru care un prieten poate dispărea din lista ta de contacte pe Facebook. Într-adevăr, blocarea de către acea persoană este una dintre ele, dar nu și singura. Persoana ar putea să-ți dea frunte, să-ți ștergă contul sau să te blocheze complet. Facebook nu te anunță în mod direct dacă ești blocat, însă prin câteva verificări simple – căutarea, mesajele vechi, prietenii comuni și directorul public – poți obține suficiente indicii pentru a stabili situația.
Dacă nu mai vezi persoana în lista de prieteni, tastează numele ei în câmpul de căutare din partea de sus a oricărei pagini Facebook. Dacă nu te-a blocat și contul este activ, numele ar trebui să apară în primele rezultate. Dacă nu reușești să găsești numele, aceasta poate semnifica că a schimbat numele, a șters contul sau te-a blocat. Dacă găsești numele și pe pagina de profil apare butonul „Adaugă prieten”, atunci ai fost deblocat din lista de prieteni.
Blocarea nu șterge mesajele trimise pe Facebook. Dacă suspectezi că ești blocat, ar trebui să poți vedea încă vechile conversații în istoricul tău de mesaje, cu excepția cazului în care le-ai șters pe tine însuți. Dacă fotografia de profil a persoanei a devenit o siluetă generică și nu poți trimite un mesaj nou, înseamnă că fie te-a blocat, fie și-a șters contul.
Facebook oferă un director public destinat persoanelor care nu au cont. Dacă te deconectezi, poți accesa acest director fără ca rezultatele să fie influențate de un blocaj. Poți căuta alfabetic sau poți introduce numele direct; însă căutarea alfabetic poate fi greoaie pentru nume comune. Dacă nu găsești persoana, s-ar putea să fi ales să nu facă profilul să fie vizibil publicului. Dacă găsești profilul, click pe nume și înregistrează-te din acea pagină. Dacă pagina de profil nu mai este accesibilă, ai fost blocat.
Poți afla dacă ești blocat și prin intermediul prietenilor comuni. Cea mai directă metodă este să întrebi un prieten comun dacă poate vedea persoana pe Facebook. Dacă el poate și tu nu, atunci ai fost blocat. Dacă nu vrei să ceri direct, așteaptă o zi sau două și vizitează pagina de profil a prietenului comun. Dacă în acea perioadă vezi că persoana a lăsat comentarii sau a apărut în activitățile lui pe pagina ta de profil, este foarte probabil să fi fost blocat.
Informațiile de mai sus se bazează pe funcționalitatea Facebook din aprilie 2013 și pot varia în funcție de actualizările viitoare ale platformei.
Ai găsit un prieten vechi pe Facebook și i-ai trimis cererea de prietenie pentru a te reconecta. Pentru a vizualiza pozele, videoclipurile sau actualizările de pe profilul său, cererea trebuie acceptată. Dacă vrei să știi imediat când este acceptată, poți activa notificările pentru a primi un mesaj
Din miliardele de oameni din lume, peste 500 de milioane sunt pe Facebook, iar aproximativ 70% dintre ei se află în afara Statelor Unite, potrivit cameră de presă Facebook din februarie 2011. Gigantul rețelelor sociale, subiectul unui film de succes în 2010, câștigă zilnic noi utilizatori. Pagina de
Reîntâlnește-ți camarazii din armată cu ajutorul FacebookServind în armată, ai creat numeroase legături de durată. Pe măsură ce timpul trece, este normal să pierzi contactul cu acești prieteni. Facebook, rețeaua socială de peste 500 de milioane de utilizatori, poate fi instrumentul ideal pentru a te