Cunoștințe despre Internet
Dacă ați lăsat vreodată contul Facebook activ într-un loc public, cum ar fi o bibliotecă sau un centru de campus, știm ce consecințe poate avea.
Fără obligativitatea unui shutdown complet, Facebook și browserul pot păstra sesiunea deschisă, iar alții ar putea avea acces la profilul dumneavoastră.
Dacă bifați opțiunea „Keep me logged in” la conectare, veți rămâne autentificat chiar și după închiderea ferestrei. Aceasta este evidentă, dar poate fi o greșeală ușoară dacă folosiți același calculator ca și alții.
Dacă cineva se autentifică și alege această opțiune, iar ulterior folosiți același PC și îl închideți fără a vă deconecta, sesiunea va rămâne activă până când eliminați manual opțiunea.
Cel mai sigur mod de a evita riscurile este să vă deconectați manual înainte de a închide browserul. Faceți clic pe pictograma de setări (roată dințată) din colțul din dreapta sus și selectați „Log Out”. Odată ce apare ecranul de autentificare, ești în siguranță să părăsești calculatorul.
Dacă uitați să vă deconectați, puteți face acest lucru la distanță. Accesați contul, apăsați roata dințată din dreapta sus, alegeți „Privacy Settings” și apoi „Security” din bara laterală stângă. În secțiunea „Active Sessions”, identificați dispozitivele care nu aparțin dumneavoastră și faceți clic pe „End Activity” pentru a le închide.
Browserul descarcă cookie-uri Facebook care stochează informații și, uneori, le trimite înapoi la Facebook. Aceste cookie-uri nu dispar automat la închiderea browserului sau la deconectare; rămân în memorie până când sunt șterse manual.
Chiar dacă vă deconectați, cookie-urile pot permite Facebook să urmărească activitatea dumneavoastră. Compania garantează că nu utilizează aceste date în scopuri publicitare, însă există speculații că ar putea fi folosite în alte moduri.
Dacă vă confruntați frecvent cu situația de a închide browserul fără a vă deconecta, există alternative. Majoritatea browserelor principale (Internet Explorer, Chrome și Mozilla Firefox) oferă moduri de navigare privată care nu păstrează cookie-urile și nu înregistrează datele.
Aceste sesiuni se închid automat atunci când fereastra este închisă. De asemenea, multe extensii permit deconectarea automată după o perioadă de inactivitate; însă acestea necesită descărcare și instalare, ceea ce poate fi inconvenient pe un calculator public.
URL:https://ro.whycomputer.com/social-media/100508938.html
Determinarea datei de creare a unei pagini Facebook Fiecare pagină Facebook conține metadate pe care dezvoltatorii le pot accesa pentru a obține detalii despre ea. Data oficială de creare nu este inclusă în aceste metadate, astfel că nu există o metodă infailibilă de a găsi data exactă. Totuși, dacă
Dacă un alt utilizator de pe YouTube postează comentarii sau trimite mesaje abuzive și persistente, poți să-l blochezi. Blocarea unui utilizator îl împiedică să comenteze la videoclipurile și canalul tău, să-ți trimită mesaje și să se aboneze la canalul tău. Cum să blochezi Pentru a bloca un utiliza
Deși ai putea dori să informezi prietenii atunci când le trimiți mesaje sau îi etichetezi în fotografii, întreruperea unei legături poate fi deja delicată. Facebook nu trimite notificări automate la dezamici, dar oferă instrumente pentru a-ți controla confidențialitatea fără a efectua o acțiune form