Cunoștințe despre Internet
Există mai multe motive pentru care doriți să părăsiți Facebook: preocuparea pentru lipsa confidențialității, probleme cu un urmăritor sau pur și simplu pierderea interesului pentru site. Indiferent de motiv, veți dori să știți cum să ștergeți contul și ce informații rămân chiar și după aceea.
Facebook oferă două modalități de a părăsi platforma: deactivarea contului și ștergerea completă. Deactivarea este temporară și nu elimină datele de pe servere; contul rămâne ascuns, dar încă există în listele de prieteni și pe servere. Ștergerea contului este un proces mai amplu, menit să elimine complet informațiile din sistemele Facebook.
După ștergerea contului, mesajele trimise prietenilor (sau foștilor prieteni) rămân vizibile pentru aceștia. Nu există o modalitate de a șterge complet mesajele când părăsiți platforma, deoarece ambele părți dețin conținutul. Puteți șterge doar copia dvs. din istoric.
Fotografiile din albumele dvs. sunt șterse în timpul procesului de ștergere a contului. Dacă sunteți îngrijorat de eventuale schimbări în politica de proprietate Facebook, puteți șterge manual toate albumele. Aceasta asigură că imaginile nu mai există pe serverele Facebook. Dacă ați fost etichetat în fotografii ale prietenilor, numele dvs. va fi înlocuit cu „Utilizator Facebook”. Etichetarea în sine nu se șterge.
Puteți curăța activitatea anterioară „unliking” oricărei activități pe care le-ați apreciat. Această acțiune nu elimină postările din paginile asociate, dar numele dvs. va fi înlocuit cu „Utilizator Facebook”. Dacă doriți să nu rămâneți niciun urme, ștergeți manual fiecare „like”.
Mai multe site-uri și aplicații permit autentificarea prin contul dvs. Facebook. Dacă ați folosit această metodă, schimbați metoda de autentificare și nu mai utilizați Facebook ID-ul. Astfel, nu rămân conexiuni pe serverele Facebook care să asocieze numele dvs. cu alte servicii.
Vă poate apărea dorința de a elimina un cont Facebook pentru totdeauna dacă vă îngrijorează confidențialitatea informațiilor dvs. Odată ce contul este șters, nu veți putea să-l reactivați și nu veți avea acces la nicio pagină, mesaj, fotografie sau contact asociat. Pe lângă ștergerea completă, puteț
Atunci când contul tău Facebook este dezactivat, acesta devine invizibil pentru prieteni și pentru alți utilizatori. Tot ceea ce aveai la dispoziție – informații, prieteni, poze și pagini – rămâne salvat, dar nu poate fi accesat decât după reactivare. Cont dezactivat Prin dezactivarea contului, prof
Blocarea, ajustarea setărilor de confidențialitate și utilizarea instrumentului de selecție a audienței sunt modalități eficiente de a controla modul în care partajați fotografiile pe Facebook. Cu toate acestea, chiar și cu măsuri suplimentare, membrii blocați pot vedea unele dintre fotografiile dvs