Cunoștințe despre Internet
Facebook are standarde comunitare pe care le așteaptă ca fiecare persoană și organizație să le respecte. Printre acestea se numără interzicerea spamului. Platforma permite utilizatorilor să marcheze orice postare sau imagine ca spam. Când un conținut este raportat, acesta este imediat ascuns pentru utilizatorul care l-a raportat.
În contextul Facebook, spamul apare atunci când un membru este contactat în scop comercial. Nu se referă doar la mesaje, ci și la publicarea de linkuri sau imagini pe Timeline pentru scopuri comerciale. Trimiterea de cereri de prietenie către un număr semnificativ de persoane necunoscute este, de asemenea, considerată spam.
Orice utilizator poate raporta un alt utilizator pentru spam. Site-ul oferă opțiuni de meniu în dreptul fiecărei postări. Pentru a marca o postare ca spam, utilizatorii fac clic pe „X” și aleg „Raportează postarea sau spamul”. Se afișează un mesaj scurt, iar raportatorul poate anula sau trimite raportul.
Când un membru este raportat pentru spam, Facebook investighează situația. În funcție de gravitatea încălcării, pedeapsa poate varia de la un avertisment prin e-mail până la ștergerea contului. În cazul unei ștergeri, contul nu mai poate fi accesat. Dacă primești un e-mail de la Facebook care spune că contul tău a fost raportat pentru spam și nu ai postat nimic, schimbă imediat parola. Un hacker ar putea avea acces la cont.
Ai primit recent un poke pe Facebook și te întrebi ce este și ce înseamnă. Această funcție simplă, introdusă la începutul anilor 2000, era o modalitate amuzantă de a atrage atenția prietenilor tăi. Deși a fost una dintre primele „gadget‑uri” ale rețelei, mulți oameni au găsit-o mai puțin utilă, iar
Ce se întâmplă când un comentariu este semnalat ca spam pe YouTube YouTube este mai mult decât un site de partajare video; este și o rețea socială în care utilizatorii pot comenta aproape orice clip. Uneori, comentariile propuse obligatoriu se transformă în spam, iar YouTube le ascunde pentru a prot
Ce înseamnă „Blocat” pe Facebook? Pe Facebook, simbolul lacătului apare sub postările tale și semnifică că conținutul este vizibil doar pentru tine. Nu poate fi văzut, lăudat sau comentat de alți utilizatori, indiferent dacă sunt prieteni sau nu. Pasul 1 – Accesează-ți profilul Conectează-te și dă c