whycomputer.com >> Cunoștințe despre Internet >  >> Software

Cum să folosiți Adobe InDesign pentru cărți de benzi desenate

Materialele necesare

  • Calculator

  • Software Adobe InDesign

  • Imagini digitale ale celulelor din benzile desenate

Adobe InDesign este unul dintre cele două programe de publicare pe desktop cele mai folosite de designeri grafici și specialiști în layout (celălalt fiind QuarkXPress). Programul poate fi folosit pentru a proiecta orice, de la pliante la romane și coperți de cărți. Oferă un set impresionant de funcții pentru standardizarea și aplicarea de modificări în masă la un document. După ce un artist și un scriitor de benzi desenate își finalizează lucrarea, InDesign poate să le ajute să proiecteze și să aranjeze volumul în fiecare detaliu.

Utilizarea InDesign pentru layoutul benzii desenate

Deschideți InDesign și selectați „Document” sub „Create New” în ecranul de întâmpinare. Introduceți dimensiunea paginii și numărul de pagini ale benzii. Puteți adăuga sau elimina pagini ulterior.

Selectați paleta „Layers” din dreapta ferestrei documentului și faceți clic pe pagina „A-Master”. Aceste pagini pot conține elemente uniforme pe mai multe pagini sau pe întregul volum. De obicei, layoutul paginii master este folosit pentru a asigura că numerele de pagină și titlurile capitolului apar în același loc pe fiecare pagină.

Folosiți instrumentul „Text Tool” din panoul de instrumente din stânga și trageți o casetă de text în zona masterului unde doriți să apară numerele de pagină. Accesați Type → Insert Special Character → Markers → Current Page Number pentru a insera numărul paginii în pagina master. Astfel, fiecare pagină din document va avea numărul corect în aceeași poziție.

Adăugați orice text sau imagine suplimentar care trebuie să apară pe toate paginile în paginile master.

Reveniți la paleta „Layers” și faceți clic pe prima pagină de document din caseta sub paginile master.

Creați cadrele pentru imagini și casetele de text cu instrumentele „Frame” și „Text”. Dacă cunoașteți dimensiunile exacte ale fiecărei celule, faceți dublu clic pe ecran cu unul dintre instrumente și setați cadrele la acele dimensiuni. Altfel, imaginea se va afișa doar în dimensiunile setate pentru cadru.

Plasați imaginile și casetele de text prin File → Place pentru fiecare și faceți clic în cadrul dorit. Puteți redimensiona imaginea utilizând instrumentul „Direct Selection” și apăsând Ctrl+ pentru Mac, și puteți potrivi cadrul la conținut prin clic dreapta și Fitting → Fit Frame to Content. Repetați pentru fiecare imagine, ajustând dimensiunea dacă e necesar.

Introduceți textul în celule dacă e necesar, creând casete de text noi în interiorul cadrelor de imagini. Folosiți paleta „Character” din dreapta ferestrei pentru a modifica fontul, dimensiunea, culoarea etc. Dacă paleta nu apare, selectați Window → Tables & Type → Character.

Dați un fundal pentru casetele de text dorite, selectând paleta „Swatches”. Bifați „Fill” și alegeți culoarea.

Salvați cartea de benzi desenate cu File → Save As după ce ați finalizat layoutul sau la un punct de oprire.

Sugestii

Puteți facilita alinierea uniformă a cadrelor utilizând View → Grids & Guides → Smart Guides. Cu smart guides activate, InDesign afișează o linie de aliniere când marginile cadrelor coincid.

Avertismente

Atunci când ajustați o imagine plasată, folosiți instrumentul „Direct Selection” și nu „Selection Tool”, deoarece acesta poate cauza probleme la cadru/ imagine.


URL:https://ro.whycomputer.com/software-ul/100518123.html

Software
  • Cum să creați o foaie de contact în Adobe CS4

    Înainte de lansarea Adobe Photoshop CS4, puteți crea foi de contact direct în program. În CS4 această funcție a fost mutată în Adobe Bridge CS4, permițându‑o să fie folosită și cu alte aplicații Creative Suite, cum ar fi Illustrator. Procesul a devenit mai simplu: foile de contact pot fi salvate ca

  • Cum să folosești Excel în audit

    Excel oferă numeroase funcționalități utile auditorilor. Posibilitatea de a introduce date în un fișier de calcul și de a efectua teste și analize diferite îl transformă într-un instrument de audit puternic, ușor de utilizat și disponibil majorității auditorilor. Excel poate executa o gamă largă de

Cunoștințe despre Internet © https://ro.whycomputer.com