Cunoștințe despre Internet
Un semn clar că contul tău de Facebook a fost hackuit este activitatea pe care nu o recunoști. Poți verifica lista de notificări de pe site – sau din căsuța ta de e-mail, dacă ai activat notificările prin e-mail – pentru a identifica comportamente suspecte. Chiar dacă hackerul nu schimbă setările contului sau nu creează postări noi, există modalități suplimentare de a detecta accesul neautorizat.
Dacă cineva altcineva a obținut acces la contul tău, poți vedea postări, comentarii și alte activități pe care nu le poți explica. Conectează-te, accesează pagina ta de Cronologie și apasă butonul „Jurnal de activitate” pentru a vedea acțiunile recente. Dacă observi ceva necunoscut, folosește butoanele de editare (iconițe cu creion) din dreapta pentru a elimina acele postări.
Facebook păstrează un jurnal al tuturor sesiunilor curente și anterioare. Din meniul de setări (icona cu rotiță albă) selectează „Securitate” și apoi „Editați” lângă titlul „Sesiuni active” pentru a vedea sesiunile recente, locațiile aproximative și dispozitivele utilizate. Apasă „Editați” lângă „Dispozitive recunoscute” pentru a vizualiza lista de computere și dispozitive legate de cont. Dacă găsești ceva neobișnuit, contul tău ar putea fi compromis; poți elimina dispozitivele suspecte și încheia sesiunile pe care nu le recunoști.
Un hacker poate schimba setările contului fără a posta. Accesează „Setări cont” din meniul de setări pentru a verifica adresa de e-mail și setările de notificări. De asemenea, verifică secțiunea „Aplicații” pentru a vedea aplicațiile terțe conectate. Dacă ești găsit aici ceva nou sau dacă notificările prin e-mail sunt dezactivate, este posibil să fie o încercare de a ascunde breșa.
Dacă nu poți accesa Facebook, este posibil ca un hacker să fi schimbat parola și/sau adresa de e-mail de recuperare. Facebook oferă mai multe metode de recuperare a contului, inclusiv o opțiune care implică prietenii de încredere pentru a-ți verifica identitatea. Accesează pagina „Contul meu a fost hackuit” (link în secțiunea Resurse) pentru a începe procedura de recuperare.
Vă poate apărea dorința de a elimina un cont Facebook pentru totdeauna dacă vă îngrijorează confidențialitatea informațiilor dvs. Odată ce contul este șters, nu veți putea să-l reactivați și nu veți avea acces la nicio pagină, mesaj, fotografie sau contact asociat. Pe lângă ștergerea completă, puteț
Facebook și Google sunt cele două site-uri cele mai vizitate din lume, conform clasamentului Alexa. Probabil dețineți deja un cont Facebook sau sunteți încurajați de prieteni și familie să vă alăturați. Dacă nu ați creat încă un cont Google, vă permite să accesați rapid toate instrumentele sale: Gma
Facebook este o rețea socială cu peste 500 de milioane de utilizatori activi, dintre care 50 % se conectează zilnic. Pentru unii, contul devine o distracție excesivă, un dezastru de timp sau pur și simplu nu mai aduce bucurie. În astfel de cazuri, mulți aleg să îl șteargă. Există opțiunea „Dezactive